ПРОГРАМ ЗА УБЛАЖАВАЊЕ СИРОМАШТВА Пријаве за пакете помоћи ПРИМАЈУ СЕ ДО ОВОГ ДАТУМА

Најугроженији суграђани, у оквиру Програма за директно ублажавање сиромаштва…

Фото: Pixabay.com

Најугроженији суграђани, у оквиру Програма за директно ублажавање сиромаштва, који реализује Црвени крст Нови Сад у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, могу добити пакете помоћи с прехрамбеним и хигијенским производима, као и дрва за грејање.

Такав вид помоћи могу остварити корисници новчане социјалне помоћи, старачка домаћинства и пензионери са најнижим износом пензије, лица са инвалидитетом свих категорија, лица оболела од тешких болести, самохрани родитељи, вишечлане породице које су у стању социјалне потребе, избегла и расељена лица, лица и породице које су гранични случајеви, уколико се налазе  у тренутној социјалној потреби. 

Из Црвеног крста поручују да се захтеви примају до 15. новембра у њиховом магацину, Улица Раде Кончара 1, Петроварадин.

Црвени крст Нови Сад иначе по 45. пут организује акцију „За сунчану јесен живота” посвећену старијима. У оквиру те манифестације расписан је конкурс за избор најстаријег грађанина Новог Сада, брачног пара који је најдуже у браку и волонтера са најдужим стажом у Црвеном крсту. Рок за пријаву за све конкурсе је 18. октобар, а потребно је поднети и одговорајући документ, личну карту, венчани лист или чланску карту Црвеног крста у зависности за коју награду се подноси пријава.

Б. Г. 

Објављено: 4. 10. 2024.

Извор: www.dnevnik.rs

Аутор: Б. Г.