Muzički inkluzivni festival u Novom Beogradu

Prvi „Muzički inkluzivni festival na otvorenom” priređen je u saradnji sa Beogradskim centrom za osobe sa invaliditetom (BCOSI)…

Učesnici programa ispred opštine Novi Beograd (Foto GO Novi Beograd)

Prvi „Muzički inkluzivni festival na otvorenom” priređen je u saradnji sa Beogradskim centrom za osobe sa invaliditetom (BCOSI) na platou ispred Opštine Novi Beograd, koja je pokrovitelj događaja. Predsednica novobeogradske opštine Ivana Nikolić istakla je da će oni podržati sve programe koji podstiču druženje i zajedništvo i pomažu u prevazilaženju razlika i starosnih barijera. Ona je uručila zahvalnicu za učešće na festivalu Goranu Šehoviću, predsedniku BCOSI-ja.

O značaju manifestacije govorili su i predsednica Skupštine BCOSI-ja Anđelka Kaljević, kao i direktorka Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd” Milka Milovanović Minić.

Bogat dvočasovni program, osim članova BCOSI-ja, Ustanove za decu i mlade Sremčica i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Novi Beograd”, priredili su i deca i vaspitači PU „11. april” sa direktorkom Jelenom Dubljević, kao i novobeogradskih osmoletki „Nadežda Petrović”, „Duško Radović” i Specijalne škole za decu sa smetnjama u razvoju „Novi Beograd”.

Na festivalu su učestvovali i predškolci Ustanove „Kung-fu Panda” iz Obrenovca, Plesni studio „L dens”, kao i đaci OŠ „Jefimija”, koji su na znakovnom jeziku izveli pesme „Ne rugaj se” i „Plava ptica”, i podstakli učesnike da nauče poneki znak. Aplauzima su pozdravljeni i članovi Udruženja penzionera Novi Beograd, Gerontološkog centra „Bežanijska kosa”, harmonikaš Zdenko Klinko, kao i članovi kulturno-umetničkih društava „Talija” i „Jeka”. Događaju su prisustvovali zamenik predsednice opštine Marko Antić i članovi Veća.

Objavljeno: 2. 10. 2024.

Izvor: www.politika.rs

Autor: Aleksandra Kurteš