Domaćin najuspešniji

TREĆI ATLETSKI MTING PARAPLEGIČARA

Foto: Grad Smederevo

U Smederevskoj tvrđavi održan je treći republički atletski miting „Smederevska jesen 2024“ u organizaciji lokalnog Udruženja paraplegičara, a u saradnji sa smederevskim Društvom za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom. Učestvovalo je pedeset takmičara iz sedam gradova, a najuspešniji su bili domaćini sa sedam zlatnih medalja, drugi su bili Užičani sa tri, Čačani su osvojili dve, Titel i Šabac po jednu.

Takmičenje se odviijalo u muškoj i ženskoj konkurenciji, u trci na sto metara u kolicima, bacanju koplja, diska i kugle, kao i u bacanju čunja, bombe i kugle za kvadriplegičare.

Inače, takmičenje je otvorio Dragan Đorđević, član smederevskog Gradskog veća zadužen za sport, a odvijalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Grada Smedereva. Organizatori posebnu zahvalnost iskazuju Medicinsko-farmaceutskoj školi „Sveta Petka“, Javnom preduzeću Smederevska tvrđava i Atletskom klubu Smederevo, bez kojih, kako kažu, ovo takmičenje ne bi mogli da organizuju. R. Glišić

Objavljeno: 30. 9. 2024.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL

Autor: R. Glišić