Habuš: Očekujemo više od 4.000 trkača na „Beogradskoj brzoj desetci”

Trka počinje u 18 časova iz Bulevara Nikole Tesle, a Habuš je poručio da takmičari mogu da se prijave do 16 sati.

(foto: N. Negovanović):

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je danas (2. septembra) da očekuje više od 4.000 trkača na „Beogradskoj brzoj desetci”, koja će se održati u subotu na Ušću.

„Biće sigurno više od 4.000 trkača na startu, što je porast za 30 posto u odnosno na prošlu godinu, to je ozbiljno veliki porast, na tome smo radili prethodne dve i po godine. Beogradski maraton pokušava da napravi pet, šest trka tokom godine kojima želi da komunicira sa trkačkom zajednicom i da na taj način omasovljuje događaje, da uključuje što više ljudi u sport i rekreaciju jer jedino tako možemo da utičemo na svoje zdravlje. Zdrava glava, zdravo srce, zdrav čovek”, izjavio je Habuš za televiziju K1.

Trka počinje u 18 časova iz Bulevara Nikole Tesle, a Habuš je poručio da takmičari mogu da se prijave do 16 sati.

„Juče su zatvorene onlajn prijave, pripremamo sve startne pakete za učesnike koji mogu to da preuzmu u tržnom centru ‘Galerija’ u četvrtak, petak i subotu“, rekao je on.

Oni koji nisu stigli da se prijave, tamo će moći to da urade na licu mesta, do subote u 16 časova.

On je napomenuo da fondacija „Heroji Beogradskog maratona“ u saradnji sa Crvenim krstom Beograd organizuje pripreme za takmičare sa invaliditetom.

„Beogradski maraton je osnovao fondaciju ‘Heroji Beogradskog maratona’, nagrađujemo osobe sa invaliditetom sa idejom da ih podržimo. Cilj saradnje sa Crvenim krstom i Sportskim savezom osoba sa invaliditetom je da što veći broj osoba sa invaliditetom uzme učešće u trkama Beogradskog maratona, u aprilu ove godine ih je bilo preko 500, očekujemo da ih bude sve više“, poručio je direktor Beogradskog maratona.

Habuš je za kraj najavio Žensku trku Beogradskog maratona koja će se održati 6. oktobra na Adi Ciganliji, kao i Beogradski polumaraton 24. novembra.

„Prijave za Žensku trku su u toku, već je više od 800 žena prijavljeno, očekujemo preko 2.500. To je sve popularnija trka, jedna od najvećih u organizaciji Beogradskog maratona. Za kraj sezone trčanja očekuje nas Beogradski polumaraton 24. novembra“, zaključio je Habuš, prenosi Tanjug.

Objavljeno: 2. 9. 2024.

Izvor: www.politika.rs