Otvorena Srpska kuća u Parizu pred početak Paraolimpijskih igara

U Parizu je svečano otvorena Srpska kuća, koja će tokom Paraolimpijskih igara 2024. godine simbolično predstavljati centar okupljanja svih sportista i članova srpske delegacije

U Parizu je svečano otvorena Srpska kuća, koja će tokom Paraolimpijskih igara 2024. godine simbolično predstavljati centar okupljanja svih sportista i članova srpske delegacije. Ova značajna inicijativa omogućava našim sportistima i članovima delegacije da se okupe u prijateljskom okruženju, razmene iskustva i pruže podršku jedni drugima tokom takmičenja.

Otvaranju Srpske kuće prisustvovali su visoki predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i Paraolimpijskog komiteta Srbije. Ispred Vlade Republike Srbije, prisutna je bila Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je ispred Paraolimpijskog komiteta Srbije prisustvovao šef naše Misije, Zvonko Rot.

Među prisutnima su bili i naš paraatletičar Aleksandar Radišić, njegov trener Ivana Zuber, kao i drugi članovi srpske delegacije. Srpska kuća se nalazi u prostorijama Srpskog kulturnog centra na adresi 123 Rue Saint- Martin, 75004 Pariz, Francuska, i biće otvorena tokom čitavog trajanja Paraolimpijskih igara, koje će se održavati od 28. avgusta do 8. septembra 2024. godine.

Ova kuća pruža sve potrebne uslove za rad, odmor i druženje našim sportistima i članovima delegacije.

U isto vreme, u Srpskom kulturnom centru otvorena je i izložba pod nazivom „Umetnost i sport“. Ova multimedijalna izložba posebno je pripremljena povodom predstojećih Paraolimpijskih igara.

Cilj izložbe je da predstavi kreativni potencijal osoba sa invaliditetom kroz umetničke radove, slike, fotografije, kao i medijske sadržaje i performanse.

Objavljeno: 25. 8. 2024.

Izvor: www.sportal.blic.rs