VASILIJE SLIKAO SELFI, PA PAO SA 15 METARA VISINE Jedini sa OVOM DIJAGNOZOM završio medicinsku školu, a sada je stigla još jedna divna vest (FOTO, VIDEO)

Vasilije slikao selfi, pa pao sa 15 metara visine: Jedini sa ovom dijagnozom završio medicinsku školu, a sada je stigla još jedna divna vest

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIE

Sa 18 godina, mnogi tinejdžeri smatraju da im život tek počinje. Međutim, za Vasilija Uroševića iz Beograda, taj trenutak je značio nešto sasvim drugo – preokret koji je promenio njegov život na način koji nije mogao da predvidi.

Drugog avgusta 2019. godine, Vasilije je doživeo nesreću koja je promenila sve. Tokom pravljenja selfija na balkonu svog stana, izgubio je ravnotežu i pao sa četvrtog sprata, zadobivši teške povrede kičmene moždine. Umesto da nastavi svoj put ka uspehu i ispunjavanju snova, Vasilije se našao u borbi za život.

Tri dana nakon nesreće, suočen sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, Vasilije je bio u stanju opasnom po život, a njegova borba za preživljavanje je tek počela. Prvi znaci oporavka i novih izazova pojavili su se tek nakon duge hospitalizacije.

Nedavno je intervjuu za „Blic“, Vasilije je podelio svoje iskustvo o trenutku nesreće i o tome kako je, iako nije mogao odmah da prihvati novu realnost, odlučio da se bori. Uveren je da i dalje ima snage da promeni svoju sudbinu i da je svaki dan prilika za napredak.

Završio Medicinsku školu

Uprkos teškoj životnoj situaciji koja ga je mladog zadesila, Vasilije nije izgubio volju da se bori, pa je tako jedini učenik sa kvadriplegijom završio Medicinsku školu u Zemunu, kaže njegova majka za „Blic“.

– Napretka ima. U fleksibilnosti prstiju na rukama, opštem stanju organizma – jači je. Osećaj bola u desnoj lopatici prisutan je i dalje, što je dobro zbog vraćanja osećaja u telo, kaže za „Blic“ majka Đurđica Zailac.

Sprema se za prijemni na fakultet

Krenuo je i sa pripremama za prijemni ispit na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (FDU)

– On je presrećan i već je krenuo da uči da bi izašao na prijemni FDU iduće godine, smer montaža. Montažom i režiranjem spotova se bavi već dugo, poslednje četiri godine, – kaže Đurđica

Kaže da mu je ova situacija dala još veću motivaciju da uspe. Da sada nema vremena za padanje, pogotovo ne na ispitima, kada upiše fakultet.

Vasilije je nedavno otputovao na operaciju na Tajland, gde se trenutno oporavlja nakon uspešno obavljene transplantacije matičnih ćelija.

– 13. jula smo otputovali na Tajland na transplantaciju matičnih ćelija, koja je uspešno obavljena. Novac je prikupljen zahvaljujući dobrim ljudima. Aleksej Pokuševski je donirao 17.000 evra, taman koliko je nedostajalo. Sada skupljamo za rehabilitaciju, – kaže za „Blic“ majka Đurđica čiju tešku životnu priču možete pročitati u našoj odvojenoj vesti: Đurđica je život provela u bedi! Ostala bez majke i oca, spavala na podu, bila žrtva nasilja, a onda joj je sin pao SA 15 METARA i tu tek počinje NJENA BORBA

Životnu priču predstavio kroz muziku

Njegova borba nije samo fizička već i emocionalna, ali Vasilije se ne predaje. Njegova snaga i odlučnost su vidljive u njegovim svakodnevnim aktivnostima, kao i u njegovoj muzici. Iza sebe ima šest albuma, uključujući prvi album nazvan „Terapija“, koji je nastao tokom njegovih najtežih trenutaka.

„Moja najveća želja je da se potpuno oporavim i da se ostvarim kao umetnik. Muzika je bila i ostala moj san i moja terapija,“ kaže Vasilije.

Za kraj, Vasilije ističe da svako treba da veruje u svoje snove i da ih prati.

„Sanjajte i živite za svoje snove, jer su oni najdragoceniji deo nas,“ poručuje on, pokazujući da uprkos svim teškoćama, optimizam i verovanje u sebe mogu biti najmoćniji alat za prevazilaženje životnih izazova.

Objavljeno: 16. 7. 2024.

Izvor: www.blic.rs

Autor: Bobana Ćerviz