„I ja sam dete sa ove planete” u Novom Beogradu

Poruku zajedništva, ljubavi, tolerancije i podrške osobama sa invaliditetom, sa platoa ispred Opštine Novi Beograd, poslalo je juče više od 400 učesnika tradicionalne manifestacije „I ja sam dete s ove planete”.

Predsednica opštine Ivana Nikolić na tradicionalnoj manifestaciji (Foto GO Novi Beograd)

Poruku zajedništva, ljubavi, tolerancije i podrške osobama sa invaliditetom, sa platoa ispred Opštine Novi Beograd, poslalo je juče više od 400 učesnika tradicionalne manifestacije „I ja sam dete s ove planete”.

U saradnji sa Centrom za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd” i pod pokroviteljstvom Opštine, manifestaciju je po 21. put organizovalo Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) Novi Beograd, koje ove godine obeležava 50 godina postojanja.

U višečasovnom programu svoje talente i veštine pokazal

a su deca i mladi sa različitim oblicima invaliditeta, mališani novobeogradskih vrtića, đaci osnovnih i srednjih škola, korisnici domova za nezbrinutu decu i mlade iz više gradova i opština u Srbiji, kao i udruženja starih, a priređena je i humanitarna prodajna izložba radova osoba sa invaliditetom.

U razgovoru sa gostima, predsednica opštine Ivana Nikolić poručila je da je manifestacija „I ja sam dete s ove planete” najlepši početak „Dečje nedelje”.

– Novi Beograd će kao i do sada nastaviti sa promocijom dobrih, pravih vrednosti. Ove „Dečje nedelje” šaljemo poruku da širimo ljubav i lepu energiju. Opština će se i dalje truditi da podrži svako udruženje koje promoviše takve vrednosti i pokriva sve osetljive grupe. Smatram da treba manje da pričamo, a više delima da pokažemo kako to treba da izgleda u budućoj saradnji – poručila je predsednica i istakla veliki doprinos Rade Božinovski, predsednice Udruženja MNRO.

Direktorka opštinskog Centra Milka Milovanović Minić je otvarajući priredbu naglasila da se ovogodišnja „Dečja nedelja” održava pod sloganom „Ja sam dete, imam plan, ljubav i tolerancija za svaki dan”, što svakodnevno u svom radu promoviše i Opština Novi Beograd.

Prisutnima se obratila i Julijana Stanisavljević, savetnica u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, a učesnike manifestacije podržali su i zamenik predsednika opštine Marko Antić i članovi Veća.

Objavljeno: 9. 10. 2024.

Izvor: www.politika.rs

Autor: Branka Vasiljević

O tome i na:

Najzanimljiviji momenti manifestacije „I ja sam dete sa ove planete“: Poslata najlepša slika drugarstva, podrške i tolerancije (FOTO/VIDEO) – www.24şedam.rs