PODRŠKA MLADIMA SA INVALIDITETOM Raspisan literarni konkurs „Srbija za sve – inkluzivno društvo“ u svim osnovnim školama

Podrška mladima sa invaliditetom: Raspisan literarni konkurs “Srbija za sve – inkluzivno…

oto: Nenad Mihajlović / Ringier

Udruženje “Budi svoj“ raspisalo je danas (20. septembra) literarni konkurs čija je tema „Srbija za sve – inkluzivno društvo, društvo bez barijera i društvo jednakih“ kako bi promovisalo inkluziju, afirmisalo literarno stvaralaštvo učenika osnovnih škola i pružilo podršku mladima sa invaliditetom.

Konkurs je namenjen učenicima svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije, od prvog do četvrtog razreda.

– Jedan autor dostavlja jednu pesmu ili jednu kratku priču na zadatu temu, a detaljne propozicije konkursa dostupne su na sajtu www.pisemosrcem.com putem kog će se prijave i podnositi – objašnjavaju u udruženju “Budi svoj”.

Konkurs otvoren do 1. novembra, dodeljuju se tri nagrade

Konkurs je otvoren do 1. novembra.

Na osnovu odluke žirija koji će vrednovati radove, biće dodeljene tri nagrade, i to: prva nagrada laptop računar, druga nagrada tablet i treća nagrada pametni sat. Škola koja bude imala najviše prijavljenih učesnika dobiće knjige kao nagradu – navode u udruženju “Budi svoj”.

Inače, konkurs se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Pozivamo sve učenike od prvog do četvrtog razreda da se prijave konkurs i svojim učešćem afirmišu solidarnost, zajedništvo i jednakost i ujedno svojim vršnjacima ukažu na značaj i lepote pisanja i čitanja – kažu u udruženju “Budi svoj”.

Objavleno: 20. 9. 2024.

Izvor:: www.blic.rs